Gastronomický horor od Marcela Deliho

Děčíňan Marcel Deli patří k autorům, které máme obzvlášť rádi, ačkoli jim to možná nedáváme příliš najevo a netušíme, zdali to konkrétně on osobně alespoň tuší. Před nějakou dobou u nás publikoval novelu Husákovy děti aneb Mistrovství světa ve lhaní, a přestože ví, že se tato knížka neprodává moc, teď společně vydáváme jeho další novelu Hřbitov prasátek. Vychází u nás jako naše 99. e-kniha.

Šel do toho, i když ví, že žádné terno s námi (zatím) neudělá. Ostatně na jeho tvorbě, za kterou doma v Děčíně získává zasloužená ocenění, je vidět, že nepíše kvůli slávě ohodnocené penězi. A aby o tom nenechal nikoho na pochybách, svou novou knihu nabízí ke stažení úplně zadarmo.

Gastronomický horor Hřbitov prasátek provede čtenáře celým menu a autor nádavkem přidává doslov. A v celé knize je vtipný jako vždycky. Příběh rodiny Josefa Vodrážky, která si na léto pronajala chalupu v Labské Stráni, je kromě toho plný magie a tajemství.

Každopádně je to tak, že i kdybychom do historie vydávání v Čechách nikdy nevryli příliš hluboký zářez, můžeme už teď směle prohlásit, že vydání takových autorů, jako je Marcel Deli, stálo za to.

marcel_deli_hrbitov_prasatek