Jak si stojíme

My víme, že to občas vypadá, jako bychom se flákali, ale vězte, že tomu tak není. Že se po čase zase ozýváme, znamená, že se dokonce máme čile k světu – záleží však na tom, co si pod tímto spojením představíte. Na začátku tohoto roku vydaná kniha Příběhy z Mniší hory Martiny Kovářové, která se prodala během několika týdnů, svědčí o tom, že se nám tu a tam dokonce i něco povede, a přispěla k tomu, abychom si uvědomili, že svou práci máme pořád rádi.

A abychom trochu připomněli, co všechno jsme pro svět, a svět elektronických knih zvlášť, udělali, tady je aktuální žebříček toho, co se na našich JINÝCH KNIHÁCH nejvíc prodává. Záměrně z naší čtvrtstovky vynecháváme volební programy několika politických stran z roku 2013, protože jsme přesvědčeni, že jejich obsah je v mnoha případech (mírně řečeno) tak trochu cinknutý.

  1. Praktiky finančních poradců (František Pokorný)
  2. Nový občanský zákoník v kostce (Richard Gürlich)
  3. Veselé čtvrtky 1 (Dětské stránky)
  4. Hřbitov prasátek (Marcel Deli)
  5. Camino pro začátečníky (Tomáš Vé)
  6. Veselé čtvrtky 2 (Dětské stránky)
  7. Veselé čtvrtky 3 (Dětské stránky)
  8. Běloba (Anna Auterská)
  9. Pohádkové omalovánky (Dětské stránky)
  10. Říkanky podle kalendáře (Arnošt Vít)
  11. Veselé čtvrtky 4 (Dětské stránky)
  12. Hanýžka a Martínek (Jindřich Šimon Baar)
  13. Blázinec (Stanislav Lelek)
  14. Začínáme podnikat (Michal Chleboun)
  15. Zase o kus blíž Peklu (Chorche Damián Sobegh)
  16. Navždy zmeškaný hovor (Anna Auterská)
  17. Ludolfovo číslo (e-bohém)
  18. Husákovy děti aneb Mistrovství světa ve lhaní (Marcel Deli)
  19. Bezvětří (Michal Ambler)
  20. Parazit s odměnou (Pavel Charbuský)
  21. Stíny Metropolu I. (Jakub Luksch)
  22. Proč nemám rád svátky a jiné dny (Chorche Damián Sobegh)
  23. Závěť (François Villon)
  24. Let (Anna Auterská)
  25. Muži mého života (Anna Korálková)

Jak je vidět, do žebříčku se dostaly zejména tituly, které je možné u nás stáhnout zdarma (ale to se ví, že péči jsme jim věnovali urputnou zrovna tak, jako kdyby nám jejich vydání vydělalo miliony). Čestné výjimky nám ale dělají radost obzvlášť velkou, do statistik se dostala třeba drtivá většina knížek vytvořených ve spolupráci s Dětskými stránkami. Žebříček dokazuje, že sázka na Marcela Deliho byla správná, i když jeho Husákovy děti zatím zůstávají o prsa poraženy Ludolfovým číslem, a potěšující je také velký zájem o knížky Anny Auterské. Velkým překvapením je knížka Camino pro začátečníky a také autor Chorche Damián Sobegh. A za černé koně naší nabídky můžeme bez uzardění označit dva klasiky: Jindřicha Šimona BaaraFrançoise Villona, druhého hlavně díky tomu, že není úplně zadarmo, ale stojí astronomických 19 korun.