Jdeme do umění!

Dnes jsme překročili další rubikon, ale to my děláme rádi a poměrně často. Vydali jsme totiž soubor dvanácti grafických listů, které pro výstavu v pražském Centru současného umění DOX připravil výtvarník a keramik Martin Motloch (ročník 1954). Knížka byla jako první zařazena do kategorie Umění, a zaujímá tak čestné místo mezi publikacemi, které jsme dosud vydali (a za půl roku už jich je na osmdesát!).

Krev a slzy země, jak se tato unikátní knížka jmenuje, zahrnuje portréty dvanácti kontroverzních osobností české historie, mimo jiné třeba Klementa Gottwalda, Emanuela Moravce nebo Františka Mrázka. Slovy recenzenta se ale autor nevyhnul ani současnosti a na dvou listech zachytil i portréty dvou dosud žijících osob: Viktora Koženého a Václava Klause. Každému, kdo si vysloužil právo být na listech zpracován, jsou věnovány dvě strany – jedna s textovým profilem, druhá s grafikou, kterou Martin Motloch zpracoval jako kombinaci podobizny dotyčného a QR kódu jeho jména.

Protože podstatnou součástí jsou právě grafické listy (i když důležité jsou také medailony jednotlivých osob), e-kniha je na JINÝCH KNIHÁCH ke stažení pouze ve formátech PDF.

Jak říkáme, nebojíme se výzev. I když tato knížka byla náročná na přípravu a je na našem serveru ke stažení zdarma, podobným dílům se budeme rádi věnovat i nadále.

Martin Motloch: Krev a slzy země