Smlsli jsme si na Mlsné štice

O tomhle vám musíme říct, i kdybychom měli rty slepené legendárním herkulesem a hlasivky unavené jako zlatý slavík po koncertě v Lucerně… V těchto dnech jsme se odchýlili od našeho hlavního kurzu a vydali jsme tištěnou knihu. Po předchozím výletu do produkce audioknih jsme se nechali zlákat vůní tiskařské černě a krásou barev a po více než roce příprav jsme s jazykem na vestách vypravili na knižní trh sbírku 79 klasických bajek, které převyprávěl náš oblíbený autor Arnošt Vít, kterému letos bude pětadevadesát.

Knížka Mlsná štika a jiné příběhy, na které jsme nechali víc než rok e-bohémského života, ještě září novotou a voní tiskárenským ozonem. Je v mnoha směrech unikátní: Arnošt Vít nám původně poslal rukopis e-mailem k elektronickému publikování. Ale nám to bylo málo a rozhodli jsme se experimentovat. Netradičně získané jsou i ilustrace v této plnobarevné a v pevné vazbě vázané knížce: dodaly je děti, pro které jsou převyprávěné bajky Ezopa, La Fontaina a Krylova určeny. Taky proto to tak trvalo. Dík patří všem, kdo se na přípravě a podpoře vydání podíleli, zejména lidem, kterým nebylo líto pár stokorun, tisícikorun až desetitisícikorun (ano, i tací byli!) a podpořili nás na Startovači.

Objednávat můžete zde.

Publikace ale pochopitelně vyšla jako e-kniha. Verzi, která je zhruba shodná s tištěnou knížkou, se jmenuje Zvířecí moudrosti. Všech 369 bajek, které Arnošt Vít přepsal tak, aby byly srozumitelné dětem, najdete v knížce s názvem Velká kniha bajek (žádný originálnější název nás nenapadl, fakt!).

Velkou e-knihu a tištěnou knížku s autorovým podpisem můžete mít ve speciální edici.

mlsna_stika_a_jine_pribehy