Vydávání.cz a KNIHY-JINAK

Tak jsme konečně po měsících (ovšem toliko zdánlivé) nečinnosti spustili novou věc, ba přímo dvě věci. Jednak autorům nabízíme pomoc s vydnáním tištěné knihy (a samozřejmě vůbec nezáleží na tom, jestli už s námi vydali knihu elektronickou) a jednak jsme vytvořili internetový obchod, kde chceme prodávat nejen tyto malonákladové publikace, ale také knihy, které z nejrůznějších důvodů nechtějí nebo nemohou vydavatelé vypustit do klasické distribuce.

My jeden z důvodů, proč je těžké se na klasickém knižním trhu uchytit, moc dobře známe. Když se totiž nakladatel dohodne s distributorem, zaplatí 50 až 70 procent z prodejní ceny knížky nejrůznějším překupníkům. Z vydávání tak tyjí hlavně ti, kdo na něm neměli žádnou zásluhu a kdo ani nenesou žádné riziko – knihy berou do komise a prodají jen to, co prodají.

Chceme do této zvyklosti přinést trochu čerstvého vánku a kromě toho, že pomůžeme autorům-samonakladatelům s kompletní přípravou tištěné knihy vydávané v malém nákladu, za prodej v našem e-shopu (tedy rozsahem je to zatím s-shůpek) si bereme provizi 15 % z prodejní ceny. Prodávat se chystáme nejen tituly, kterým pomůžeme na svět, ale také ty, které vydal někdo jiný a které si zaslouží, aby se dostaly ke čtenářům, aniž by na distribuci nakladatel prodělal svá kaťata.

O našich nových činech jsme dali vědět autorům a také jsme vydali tiskovou zprávu.

vydavaniknihy_jinak