Zrzavé dětství v socialismu

My víme. Slíbili jsme (si), že vzhledem k situaci na knižním trhu a všeobecnému pokroku budeme vydávat toliko elektronické knihy. Docela nám to jde (to se musíme pochválit) a momentálně jich máme za sebou přesně 224. Mezi nimi je spousta takových, které by vám rozhodně neměly ujít. Jenže právě proto a kvůli tomu, že nás knížky fakt baví, myslíme si, že není od věci, když čas od času uděláme výjimku a zavzpomínáme na časy, kdy prosté příbytky kulturních buditelů voněly tiskařskou černí a osvícení lidé šířili do světa krásu knih a radosti ze čtení. I řekli jsme si, že také letos před Vánocemi dáme přednost vypravování knih a pomůžeme na světlo boží jednomu z kousků, jež se nám v poslední době dostaly do redakčního e-mailu. Ještě před dvaceti dny jsme mysleli, že vzpomínkovou a autentickým stylem napsanou knihu Karly Šimonovské vydáme výhradně elektronicky. Jenže jak čas ubíhal (a že umí být opravdu nelítostný), došlo nám, že tenhle rukopis nemůže skončit pouze ve čtečkách, na něž sedá prach ještě nelítostněji, než s jakou nekompromisností tikají všem nám pozemské hodiny. A protože jsme tak trochu vrstevníci Káji a v její knížce, kde s barvitostí sobě vlastní vykresluje své dětství zrzky v tenatech socialistické šedi, dost často jsme se v jejích textech našli.

Její dar rozpomenout se na sebemenší detaily je jedinečný a její styl, s jehož pomocí vzpomínky původně na internetovém blogu zachytila, osobitý. Výsledkem je knížka, kterou jsme během několika týdnů připravili a předkládáme k posouzení širokému čtenářstvu. Zrzavé dětství v socialismu odešlo před chvílí (ano, na svatého Mikuláše pozdě večer) do tiskárny a 16. prosince bude k dispozici jako více než 200stránková tištěná knížka. Jsme opravdu rádi, že jsme se na ní mohli podílet.

Protože ale nemáme rádi klasický knižní trh, knížku nekoupíte v žádném knihkupectví. K mání je už teď v našem internetovém obchodě KNIHY JINAK.

obalka dve_kapitoly_zrzave_detstvi